Stilul HYGGE – arta de a trăi fericit

Hygge, pronunțat „hou-ga” este un termen danez care înseamnă toate micile momente de fericire din viața de zi cu zi. O baie relaxantă, sorbitul dintr-o băutură fierbinte lângă un foc, ghemuitul sub o pătură cu șosete groase, toate aceste momente de bine se traduc sub forma de hygge. Plăceri simple pe care ni le oferă viața, care nu pot fi cumpărate, așa poate fi definit hygge

În timp ce totul se mișcă prea repede în societatea stresantă în care trăim, este important să aducem hygge în viața noastră de zi cu zi. Cum? Cu ajutorul celor 12 elemente esențiale care definesc acest concept. 

 • Pături și perne

Pernă decorativă Contac


Pentru a simți hygge acasă, pune niște perne frumoase pe canapea, pe pat sau pe pervazul ferestrei. Sau ia o pătură moale din lână și bucură-te de un moment de relaxare întins pe canapea.

Pătură Cosy
Pătură Sense

Vei aprecia în mod deosebit acest moment după o zi grea de muncă, mai ales în mijlocul iernii, când se resimt temperaturile cu minus. De asemenea, covoarele sunt un „must” pentru a spori confortul.


Covor Scenes
 • O ambianță difuză

Iluminatul stă cu siguranță la baza hygge. Dar dacă este prea multă lumină, hygge nu se poate instala. Alege deci  lumini cu intensitate reglabilă, și ajustează-le în funcție de atmosfera pe care dorești să o creezi. Optează pentru lampadare într-un colț al sufrageriei, lumânări ș ghirlande ușoare.

 • Lumânări din belșug

Un interior fără lumânări nu este un interior unde vei avea parte hygge. Așază lumânări mici în toate camerele pentru a crea un decor frumos și invită hygge-ul să vină în casa ta. Joacă-te cu mirosuri, forme, dimensiuni, culori și creează mici colțuri confortabile. Ca să te bucuri de hygge așa cum trebuie, danezii recomandă cel puțin 5 lumânări. La căderea nopții, aprinde-le pentru a crea o atmosferă caldă. Magia hygge este acolo!


 • Un scaun ultra confortabil

Un interior nu este hygge dacă nu găzduiește mici cuiburi confortabile precum un fotoliu balansoar, leagăn ori hamac, indiferent că e vorba de interiorul sau de terasa casei tale. Îmbracă-le în pleduri frumoase, așază niște perne moi și gata, hygge este aici. Momentele de relaxare confortabile sunt ale tale.


 • Un foc dintr-un șemineu 

Nu toată lumea are norocul să aibă o sobă sau un șemineu acasă, dar cei norocoși care au ar face bine să profite. Pune câteva lemne în șemineu, așază-te lângă el, uită-te la dansul focului, bucură-te de căldură și relaxează-te ascultând trosnetul lemnelor. Focul fascinează, reunește, încălzește ... tot ce înseamnă de altfel hygge.

 • Ceai și alte băuturi calde

Un ceai, o cafea, o ciocolată, un vin fiert sau orice băutură fierbinte oferă un sentiment de bine. Imaginează-te lângă un șemineu, citind un roman frumos în timp ce savurezi băutura fierbinte sub o pătură moale. Alege-ți o ceașcă și un ceainic de calitate, din care să îți facă plăcere să bei.  E un mic ritual simplu și ultra hygge pe care îl poți pune astăzi în practică pentru a aduce bucurie în viața ta. 

 • O gustare delicioasă

Hygge înseamnă o gustare bună alături de cei dragi. Nu cumpăra prăjituri industriale, deja gata făcute, tot hygee dispare! Coace fursecuri, pregătește clătite sau alte prăjituri împreună cu cei dragi. Și alege farfurii care să îți încânte privirea.

Set 6 ceşti de cafea Studio Royal
Ceainic din porţelan Studio Royal
Set 6 farfurii pentru desert Studio Royal

 • Pulovere mari și moi în garderobă

Unul dintre principiile esențiale hygge este acela de a avea în garderobă câteva pulovere mari și moi, haine în care să te simți confortabil. Așadar, păstrează-ți bluzele și costumele pentru atunci când mergi la serviciu și schimbă-te cât stai în casă într-un pulover supradimensionat, șosete lungi și moi.

 • Cărți de devorat

Cititul oferă un sentiment de bine. Fie că e thriller, roman de dragoste sau mai degrabă benzi desenate ori reviste, există ceva plăcut de citit pentru toată lumea. Cititul îți permite să te relaxezi, să visezi și să evadezi din viața ta de zi cu zi și nu este nimic mai plăcut decât să te scufunzi într-o carte într-o după-amiază friguroasă de iarnă.

 • Torsul pisicii

Pisica, acest animal mic pe care îl iubim atât de mult sunt esența hygge. Trebuie doar să-i asculți torsul ca să te simți liniștit și relaxat. Pisica ta doarme liniștită pe pat? Așază-te încet lângă ea și oferă-i îmbrățișări. Torsul ei este atât de liniștitor.  Încearcă și vei vedea!

 • O baie în stil spa

Virtuțile unei băi bune, în stil spa sunt recunoscute de danezi. Perii de lemn, săruri de baie, muzică în surdină, o carte bună, un prosop pufos, de asta ai nevoie ca să te relaxezi la sfârșitul zilei. Atenuează luminile și, bineînțeles, aprinde cât mai multe lumânări.

 • Materialele naturale

Materialele nobile și naturale, cum ar fi piatra, lemn, pielea sunt preferate în decorurile hygge, atâta timp cât sunt simple, fără nimic strălucitor. 

Pentru patul tău, alege lenjerie din materiale textile, cum ar fi bumbacul, inul sau măteasa. 

Comentarii

Articole similare