Mad Men: Stilul Mid-Century la tine acasă sau la birou

Draper, Cooper, Holloway. Trei nume pe care le cunoști dacă ai văzut serialul Mad Men. Iar dacă vei dori să ai puțin din stilul Mid-Century și din eleganța agențiilor de publicitate de pe Madison Avenue, noi venim cu câteva propuneri perfecte.Acțiunea principală a serialului are loc în Manhattan, în cadrul agenției de publicitate Sterling Cooper Advertising Agency, în timpul epocii de aur a publicității: anii ‘60.

Astfel, fiecare colț al producției este o adevărată comoară a stilului Mid-Century, cu obiecte de mobilier care te inspiră și care te fac să vrei să ai și tu parte de propriul colț Mad Men, fie că e la tine acasă sau la birou. Iar pentru a te ajuta, ți-am pregătit piesele de care ai nevoie, astel încât atunci când primești invitații, tot ce mai rămâne de făcut este să le oferi un pahar de whisky și o poveste bună, la fel ca Don Draper.


Make it simple, but significant - Don Draper

Canapeaua

Poți începe redecorarea cu o canapea care să te ducă cu gândul la stilul Mid-Century. O poți folosi atât acasă, cât și la birou, dacă ai unul destul de încăpător. Canapeaua poate fi un loc de relaxare, unde să servești un pahar din băutura preferată, sau un loc al ideilor, unde poți veni cu idei noi pentru business-ul tău.

(Sursa: Fotograf Jamie Trueblood/AMC via Bloomberg)

Iar pentru asta, ți-am pregătit două variante de canapea cu care poți începe redecorarea. Fie alegi canapeaua Rodeo cu trei locuri în gri pal, cu patru perne: 

Canapea Rodeo

Sau canapeaua Ohio champane, cu trei locuri și 10 perne, cu cadru din lemn de eucalipt și picioare de metal. Ambele vor fi un bun punct de pornire și unul de interes al noii tale camere în stilul Mad Men.

Canapea Ohio

Fotolii

Continuând amenajarea camerei sau a biroului, fotoliile se potrivesc în ambele medii, fiind obiecte de mobilier atât practice, cât și estetice, întregind stilul pe care ți-l dorești. La fel ca și canapeaua, fotoliile sunt perfecte atât pentru discuții lejere, cât și pentru muncă, fiind un loc relaxant unde poți veni cu idei noi.

(Sursă foto: AMC)

Așadar, ca fotolii îți propunem fie un fotoliu tapițat Sally, de culoarea gri, fie un fotoliu din piele Wendy, de culoarea maro. Ambele se vor integra bine cu stilul Mid-Century și vor da un aer de eleganță încăperii.Fotoliu tapiţat Sally Fotoliu din piele Wendy


Măsuțe de cafea

Și pentru că e obligatoriu să ai o piesă de mobilier între canapea și fotolii, o măsuță de cafea e o variantă perfectă. Fie că preferi o măsuță de cafea de dimensiuni mai mici, dar cu spațiu de depozitare, sau una de dimensiuni mai mari, alegerea ei în stilul Mad Men poate ajuta la întregirea atmosferei.

(Sursă foto: AMC Networks)

Prima noastră propunere este o măsuță de cafea Fancy, dreptunghiulară, din metal și sticlă, cu spațiu de depozitare, de culoarea maro. Având dimensiuni mici, poate fi folosită atât pe post de măsuță de cafea, cât și pe post de obiect decorativ. Cea de-a doua propunere este o măsuță de cafea Charles, ovală, din lemn și metal, de culoarea aurie. Având dimensiuni mai mari decât măsuța de cafea Fancy, se potrivește perfect în spațiul dintre fotolii și canapea, și poate acomoda mai multe persoane.

Măsuţă de cafea Fancy

Măsuţă de cafea Charles

Scaune

Discuțiile importante trebuie purtate pe scaune confortabile. De aceea, fie că vrei să completezi stilul Mid-Century al serialului Mad Men la tine acasă sau la birou, scaunele potrivite te pot ajută atât estetic, cât și practic. Fie că alegi un scaun Belmonte gri, din piele artificială și cadru din metal, un scaun Sonny tapițat, cu țesătură și cadru din metal, sau un scaun Alex, din piele neagră și cadru din metal, încăperea ta va avea un nou articol practic care să se integreze cu stilul dorit.
Scaun Belmonde gri Scaun Sonny tapiţat Scaun Alex


Zona biroului

Și pentru că e important ca zona în care lucrăm să fie una confortabilă și cu acces ușor spre tot ce avem nevoie, dar, în același timp, să fie în tonul pe care l-am stabilit pentru restul încăperii, poți completa încăperea cu următoarele piese de mobilier

(Sursa foto: JUSTINA MINTZ/AMC)

Propunerea noastră de birou este biroul Silas, din frasin, cu spațiu de depozitare și o dimensiune de 75x140x44 cm. Având culoarea neagră, se va integra perfect cu stilul Mid-Century, iar spațiul de depozitare îți va fi de folos atunci când va trebui să lucrezi cu multe hârtii sau documente. 


Birou Silas

Pentru că un birou de calitate are nevoie de un scaunt pe măsură, îți propunem un scaun rotativ Rango, negru, din imitație de piele, reglabil pe întălțime și cu mecanism de înclinare, similar cu cel al lui Don Draper însuși. Scaun rotativ Rango

Și pentru a completa încăperea, sugerăm o vitrină din mango, cu o ușă și patru sertare, de culoarea neagră, care se va integra perfect cu scaunul de birou și biroul, formând împreună cu restul articolelor de mobilier o adevărată atmosferă a anilor ‘60.

Vitrină din mango

Așadar, cu doar câteva obiecte de mobilier, încăperea ta a devenit un loc rupt din Manhattan-ul anilor ‘60 în care publicitarii schimbau idei și revoluționau industria advertising-ului. E momentul să deschizi ușile camerei sau ale biroului, să umpli câteva pahare de whisky și să schimbi idei sau să spui povești alături de persoanele dragi, în noua ta încăpere în stilul Mid-Century din serialul Mad Men.


Comentarii

Articole similare