Cum să-ți alegi stilul de design interior potrivit pentru tine?

Procesul de alegere a unui stil de design interior poate fi adesea descurajator. Având o multitudine de stiluri pe care le adorăm, ni se poate părea dificil să ne decidem asupra elementelor care ne vor înfrumuseța casa.

În acest articol, îți vom oferi sugestiile noastre pentru a descoperi propriul stil de design interior. În plus, îți vom oferi îndrumări despre cum să începi procesul de decorare odată ce ai identificat stilul care dorești să fie predominant în casa ta.

Poți avea mai multe stiluri de design interior într-o casă?

Motivul pentru care spunem "o dată ce ai descoperit stilul care vrei să fie predominant" este pentru că poți avea mai multe stiluri de design în casa ta.

Poate să-ți placă stilul rustic, dar să dorești și să combini și câteva elemente moderne. Este în regulă acest lucru? Normal! Casa ta este o reflecție a personalității tale și nu trebuie să urmeze reguli specifice pentru a fi frumoasă!


Alegerea stilului de design interior. De unde să încep?

În primul rând, trebuie să-ți creezi un cont pe Pinterest, dacă nu ai deja unul. Ajută mult!

După ce ai configurat contul de Pinterest, poți începe să cauți imagini cu interioare ale locuințelor. Pinterest îți va oferi numeroase opțiuni și, pe măsură ce vei adăuga imagini care îți atrag atenția, Pinterest îți va sugera imagini care se potriveșc cel mai bine stilului tău.

Cheia este să nu te gândești prea mult la acest pas. Pur și simplu adaugi imagini pentru a observa care dintre ele îți plac. Nu trebuie să te atragă fiecare aspect al unei fotografii sau să încerci să o replici exact în propria ta casă. 

Ideal este să aduni între 50 și 100 de imagini înainte de a trece la următorul pas.


Analizează imaginile salvate

Acum că ai adunat între 50 și 100 de imagini pe Pinterest, este momentul să le analizezi cu atenție. Parcurge-le și restrânge selecția la cele mai apreciate 25-30 de imagini, observând dacă acestea prezintă un stil de design similar sau dacă există două stiluri distincte care te atrag în egală măsură. 

După ce ai redus numărul de imagini, explorează aspectele care te atrag cel mai mult în fotografiile respective. Poate ai salvat multe imagini cu sufragerii cu canapele în culori deschise sau cu colțare din piele. Ia un pix și o hârtie, dacă dorești și notează elementele care îți atrag atenția și care se mențin constante în majoritatea selecțiilor tale.

La acest pas, este posibil să observi că mare parte din imaginile tale prezintă un design rustic cu colțare în nuanțe închise de gri, în timp ce restul reflectă un stil modern. S-ar putea să decizi să încorporezi ambele stiluri în casa ta, cu prioritate pentru designul rustic și o mică notă de decor sau mobilier modern pentru a armoniza ambele aspecte.

 

Acum că am descoperit stilul de design pe care mi-l doresc… -  ce fac?

Sper că, până acum, ai reușit să te concentrezi asupra unui stil de design care este clar favorit! Acum, poți începe să cauți pe Pinterest acest stil specific pentru a găsi multă inspirație și idei despre modul în care alții au amenajat casele în acest stil.

Concentrează-te pe elementele specifice pe care le adori, cum ar fi o masă de cafea rotundă din lemn sau oglinzi aurii etc. La acest moment, ești pregătit să începi să îți imaginezi cum vei îmbina aceste elemente într-o cameră folosind acest stil de design (sau două sau trei stiluri, dacă nu ai reușit să te limitezi la unul singur) în propria ta casă.Crearea unui moodboard

Una dintre metodele preferate pentru a iniția designul unei camere este crearea unui moodboard. Acesta servește ca un soi de document vizual în care poți aduna fotografii cu mobilier și decor care îți plac și poți vedea cum se îmbină în ansamblu. MoodboardPro, de exemplu, este un tool super simplu de folosit și oferă cel mai bun mod de a vizualiza cum se îmbină în mod armonios toate elementele pe care le admiri în imaginile tale de pe Pinterest. 

Comentarii