Cum să îți amenajezi sufrageria în stilul Queen's Gambit

Într-un orfelinat din anii ‘50, o tânără descoperă că are un talent incredibil pentru șah și pornește într-o călătorie pentru a deveni una dintre cele mai bune jucătoare din lume, luptând, în tot acest timp, cu dependența. Serialul Queen's Gambit este o dramă care a acaparat lumea, fiind bazat pe o nuvelă cu același nume din 1983, scrisă de Walter Tevis. Cu Anya Taylor-Joy în rolul principal, a devenit în patru săptămâni de la lansare cea mai vizionată mini-serie de pe Netflix, primind review-uri pozitive atât pentru jocul actorilor, cât și pentru cinematografie și nivelul de producție. De asemenea, și comunitatea celor care joacă șah îndrăgesc acest mini-serial, reușind să renască interesul public pentru joc.

Pe lângă modul în care au reușit să combine dependența personajului principal, cu jocul de șah și construcția foarte bună a întregii povești, Queen's Gambit se remarcă și prin stilul mid-century al amenajărilor interioare. Acest stil este renumit pentru paleta de culori folosită în amenajările interioare, precum verdele, maroul sau accentele de auriu, dar și pentru tapetele cu imprimeuri mici și colorate. Iar în ceea ce privește mobilierul, mobila din tec sau furnir de tec era în vogă în acea perioadă. Dacă îți place acest stil și vrei îţi redecorezi sufrageria, ai venit în locul potrivit! Noi îți vom recomanda cele mai bune piese de mobilier pentru sufrageria ta, astfel încât să o transformi într-o cameră în stilul mid-century. Tot ce va mai lipsi va fi o partidă de șah cu Beth Harmon ♟️


Canapele


Să începem cu piesa centrală a sufrageriei, regina acestei camere: canapeaua.
Fiind de un verde specific stilului mid-century, o canapea din catifea Caro, cu trei locuri, poate fi mișcarea de pornire perfectă pentru transformarea sufrageriei.

Canapea Caro


Cu o lungime de 214 cm, o înălțime de 74 cm și o lățime de 85 cm, această canapea vintage va atrage toate privirile invitaților tăi, iar spațiul suficient pentru trei persoane este ideal pentru a petrece timp de calitate împreună cu ei.


Fotolii


Pentru a întregi sufrageria și a avea mai multe locuri de stat, poți completa spațiul din jurul canapelei cu două fotolii în același stil: noi propunem un fotoliu din piele Olaf coniac și un fotoliu cu pernă tapițat Mark verde.Fotoliu Olaf

Fotoliu tapiţat Mark


Culorile specifice ale celor două fotolii se vor integra bine cu verdele oferit de canapea. Materialele fotoliului Olaf, lemn și piele, îi oferă o anumită prestanță, iar fotoliul Mark, chiar dacă este construit din poliester, este finisat în așa natură încât se potrivește de minune cu materialele din mediul în care este pus.


Biblioteci


Orice cameră are nevoie de o bibliotecă, iar dacă dorim să expunem și băuturile fine pe care le avem, atunci biblioteca pentru cărți trebuie să împartă sufrageria cu biblioteca pentru băuturi. Pentru cărți, propunem o bibliotecă din mango Tom Tailor, cu o culoare naturală și sertare în nuanțe de gri. Având 8 compartimente deschise, 3 sertare și o ușă glisantă, spațiul nu va fi o problemă și se va integra bine cu restul sufrageriei.


Bibliotecă din mango Tom Tailor


Iar pentru băuturi, dacă dorești un loc special care le poate scoate în evidență, propunem o bibliotecă ornamentală din fier Cheers, cu o culoare de alamă, care, pe lângă faptul că se va potrivi cu bibilioteca pentru cărți, se va integra de minune cu restul camerei, reușind să mute atenția spre băuturi.

Bibliotecă ornamentală din fier Cheers


Măsuțe de cafea

Pentru ca spațiul din fața canapelei să nu rămână gol, o măsuța de cafea în stilul mid-century se va integra complet în decorul în stil Queen's Gambit. În funție de mărimea sufrageriei tale, avem trei propuneri de măsuțe de cafea cu care poți să întregești decorul:


Indiferent de modelul ales, materialele și culorile folosite, aluminiu și auriu, pe de o parte, și blat maro din lemn de salcâm și picioare metalice negre pe de altă parte, vor face din măsuța de cafea o piesă importantă a sufrageriei, în concordanță cu celelalte piese de mobilier alese.

Măsuţă de cafea rotundă din aluminiu


Măsuţă de cafea ovală din salcâm This&That Măsuţă de cafea cu formă neregulată This&That

Comodă TV


Cum nicio sufragerie nu e completă fără un televizor, fie că alegi unul vintage sau unul modern, este important să ai comoda în același stil ca și restul sufrageriei. Din acest motiv poți încerca una dintre cele două propuneri ale noastre. Fie alegi o comodă tv din mango și marmură Carter de 180 cm cu două sertare și două spații de depozitare, fie o comodă tv din mango Wisconsin de 180 cm, cu două sertare, două etajere și un spațiu de depozitare. 

Indiferent de modelul ales, construcția din lemn de mango și culoarea maro se vor integra ușor cu restul pieselor de mobilier, întregind atmosfera anilor ‘50 spre care te va duce cu gândul sufrageria ta.

Comodă TV din mango şi marmură Carter

Comodă TV din mango WisconsinTabureți


Acum că regina și restul pieselor sunt așezate corect pe tabla sufrageriei tale, e momentul să punem pionii. Tabureții din metal Renew cu un colorit maro și o formă cilindrică neregulată își pot lua locul în sufragerie în spațiile dorite de tine. Poți opta pentru un taburet mai mic, sau un taburet mai mare, în funcție de spațiul pe care îl ai.


Taburet din metal Renew


Decorațiuni funcționale


Iar pentru că sufrageria nu ar fi completă fără câteva decorațiuni, am pregătit trei obiecte care să completeze stilul mid-century și să întregească design-ul sufrageriei pentru a părea scos direct din Queen's Gambit. Pentru iluminatul sufrageriei propunem două variante. Varianta principală care va lumina întreaga sufragerie, o lustră din metal Crown antique brassȘi varianta secundară, care este o aplică de perete, o lampă decorativă din fier Horus de culoarea bronze.Lustră din metal crwon antique brass Lampă decorativă din fier Horus bronze

Iar pentru un alt decor de perete, o oglindă rotundă cu ramă din metal Lidia, de culoare aurie, va atrage, cu siguranță, multe priviri. Realizată manual, fiecare oglindă este unică, fiind acoperită cu foiță de aur, reușind să iasă în evidență prin simplitate și rafinament.

Oglindă rotundă din ramă din metal Lidia


Acestea sunt propunerile noastre pentru amenajarea unei sufragerii în stilul Queen's Gambit. Fă mutările de piese potrivite pe tabla sufrageriei tale și evadează în decorul anilor ‘50 cu o sufragerie ca și în serialul preferat de o mulțime de oameni!Comentarii