Iluminează-ți casa ... cu stil!

Ca să-ți iluminezi sufrageria, dormitorul sau intrarea în casă cu stil, alege lumini în funcție de tendințele și designul căminului tău, care vor face minuni chiar și atunci când sunt oprite. Lampadare din metal sau lemn, lămpi decorative sau candelabre... toate gusturile sunt permise pentru a face ca interiorul casei tale să strălucească într- o mie de lumini.

Lămpile decorative îți iluminează și decorează încăperea

Chiar dacă luminile sunt în primul rând obiecte practice a căror funcție principală este să ilumineze interiorul, ar fi păcat să nu combini utilul cu plăcutul și să alegi lămpi, veioze, aplice sau lampadare doar pentru latura lor funcțională.O lampă frumoasă este extrem de potrivită pentru a reîntregi stilul unei camere, și, dacă este o piesă originală, cu un stil bine definit, atrage atenția imediat ce intri în cameră.

Datorită materialelor folosite - marmură, alamă, sticlă afumată etc., a formelor prelucrate - linii foarte drepte, curbe sau forme rotunjite, finisaje simple sau sofisticate, lămpile decorative ies în evidență și se impun imediat ca piesele puternice care dau tonul în casa ta.

Lampă decorativă din fier/sticlă Dome

Lămpile suspendate sau lampadarele?

Lămpile suspendate sunt campionii iluminării și concurează cu iluminarea naturală. Din punct de vedere decorativ, de-a lungul timpului, luminile suspendate au parcurs un drum lung. Acum clasicul candelabru cu mai multe becuri cochetează cu cele mai noi tendințe. Dacă ești fan aspectului industrial, alege o lampă suspendată dintr-un metal metal închis la culoare și cu forme unghiulare. Printre modelele la modă se găsesc suspensiile cu 3 brațe reglabile care își găsesc cu ușurință locul deasupra barului sau în bucătărie. Dacă ești susținător al stilului scandinav, atunci optează pentru o lustră clasică din metal alb.

Lustră din marmură şi fier Musica albă

Lampadare clasice pentru un stil atemporal

Dacă îți dorești mai multă lumină în colțul sufrageriei tale (de exemplu lângă un fotoliu pentru a crea un colț de lectură) sau în dormitorul tău (pentru a ilumina un birou), ai nevoie de un lampadar. Dacă ești în căutarea unor modele atemporale și discrete, care să se adapteze la atmosfera din casa ta, poți opta pentru lampadar cu abajur din țesătură. O bază rotundă, un picior din metal gri sau negru, un abajur din țesătură albă, aceasta este lampadarul clasic prin excelență, pe care îl poți păstra ani de zile fără să te temi că se va demoda. De asemenea poți opta și pentru lampadarul cu abajur din hârtie albă sau colorată (în funcție de lumina pe care dorești să o difuzeze), care oferă o notă de căldură interiorului încăperii tale.

Lampadar din lemn, ţesătură, metal This & That

Lampadare pentru iubitorii stilului natural

Dacă ai un interior decorat în stilul Zen sau eco și cauți un lampadar care să se potrivească cu atmosfera generală, nu îți faceți griji. Poți accentua ușor partea naturală a casei tale optând pentru un lampadar din materiale naturale, cum ar fi: un lampadar cu piciorul din lemn crud, care va da impresia că ai plantat un copac în sufrageria ta sau un lampadar din bambus, ideal pentru a aduce o notă exotică în camera în care va fi amplasat.Lampadar din rattan şi bambus Lampadar din material/len THIS & THAT

Lampadare originale

Funcția principală a corpurilor de iluminat este cu siguranță să lumineze interiorul, dar, pentru că sunt vizibile chiar și atunci când nu sunt aprinse, de ce să nu alegi lampadare care să accentueze stilul casei tale.? Poți alege dintr-o varietate de lampadare originale, precum: un lampadar industrial, din metal negru și cu linii drepte, un lampadar „cinema” din oțel, cu aspect retro, un lampadar arcuit cromat, care va străluci puternic chiar și atunci când nu este aprins.Lampadar industrial    Lampadar din oţel

Lemnul, vedeta iluminatului la modă

În ultimii ani, tendința din lumea deco a fost spre autenticitate și eco-responsabilitate, iar materialele naturale sunt populare, atât pentru obiectele decorative, cum ar fi mobilierul și piesele de depozitare, cât și pentru iluminat. 

Iar vedeta de necontestat a materialelor naturale pentru iluminatul la modă este, desigur, lemnul, fie că este folosit pentru baza lămpilor, pentru soclul lămpilor în stil industrial, pentru suspensii originale sau pentru lămpile decorative din bambus. Pentru un decor Zen cu un spirit rafinat, pentru un decor natural simplu și autentic sau un decor vintage, luminile din lemn sunt pur și simplu perfecte. 


Lustră din lemn şi fier Lucerna Lampă decorativă din bambus


Becul ocupă locul central

În ultimii ani am asistat la revenirea becului cu filament, un obiect cu un iz vintage și care este acum disponibil în aproape toate dimensiunile, toate formele (clasic, rotund, oval), cu filamente care pot avea diverse culori și să adopte diferite forme (filamente spiralate, forme geometrice, filamente care formează o literă sau un cuvânt etc.). Iar cu astfel de becuri decorative, lampa rămâne doar un simplu suport.Lampă decorativă din mozaic Curacao


Lămpile bijuterii sunt la modă

Lămpile bijuterii, aceasta este ultima tendință în ceea ce privește iluminatul. Acestea sunt de fapt lămpi cu un design destul de rafinat, indiferent dacă sunt lampadare, lămpi de perete, suspensii și care sunt întotdeauna acoperite cu unul (sau mai multe) globuri și care, de fapt, seamănă cu perle mari de cultură care aduc lumina direct în sufragerie sau în dormitor.

Lustră din fier/sticlă Benzo argintie


Comentarii

Articole similare