2021: Tendințe deco care nu trebuie ratate

Într-o perioadă în care epidemia Covid-19 ne-a dat peste cap stilul de viață, nu este surprinzător faptul că interiorul căminului nostru a devenit un adevărat loc de refugiu.

Iar tendințele deco pentru anul 2021 sunt în linie cu acest lucru. Materiale naturale și confortabile, decor reciclat ori second-hand, spațiu dedicat special biroului, obiectele de artizanat sau cele second-hand ori pasiunea pentru artă, iată cele mai importante tendințe deco pentru lunile următoare.

Materiale confortabile și reconfortante

Pentru iarna 2020-2021, în tendințe sunt materialele confortabile și reconfortante. 

Deja prezentă de iarna trecută, lâna buclată își continuă ascensiunea și se impune ca material emblematic al sezonului. Un material pufos prin excelență, lâna buclată creează o atmosferă plăcută și confortabilă și o găsim cel mai adesea în structura pernelor, pledurilor, păturilor, cuverturilor de pat și chiar în covoare. Este de preferat să fie imaculată pentru un aspect șic și modern. Alături de lâna buclată, catifeaua este un aliat excelent în ceea ce privește încălzirea unui interior, oferindu-i în același timp un plus de eleganță. În acest sezon, în tendințe este catifeaua cu nervuri și cu dungi.Pernă Dolly Pernă Delight blue


Materii prime și naturale

Imposibil de ratat, materialele naturale sunt peste tot. Lemnul ușor, ratanul, trestia și alte fibre vegetale sunt populare încă de acum câteva sezoane. În anul 2021, aceste materiale naturale vor rămâne în tendințe, dar vor fi însoțite de materii prime precum betonul, varul sau cimentul.

Mobilier etic și durabil

Cumpără mai puțin, dar mai responsabil, aceasta este tendința care pune consumul etic și durabil, cu materiale naturale și ecologice pe primul plan, fiind una dintre tendințele pentru anul 2021. 

Frumos și liniștitor în același timp, lemnul deschis la culoare rămâne o necesitate. De la sufragerie la dormitor, de la masă până la noptieră, acest lemn deosebit de luminos ne invită să încetinim și să ne deconectăm pentru a ne conduce calm către simplitate, singurul lux real.

Comodă TV din pin reciclat

Fibrele vegetale (ratan, răchită, bambus, trestie, cânepă) își continuă de asemenea, ascensiunea. Același lucru este valabil și în ceea ce privește decorațiunile și accesoriile, iar ceramica și produsele din ceramică sunt exemple excelente, fie că este vorba de veselă, iluminat sau accesorii decorative în stil sculptură.

Set două scaune din ratan maro

Galben pai și verdele kaki

Iarna deja s-a instalat, iar interioarele noastre au nevoie de căldură și bună dispoziție pentru a face față temperaturilor reci. Ce poate fi mai reconfortant decât galbenul? Pe lângă încălzirea decorului, galbenul are și avantajul de a ilumina o cameră. Iar galbenul pai va fi la modă în 2021. 

Canapea Rocco două locuri, galben

Culoare predominantă în anul 2020, verdele rămâne vedeta culorilor și în 2021. Conectat la natură, verde este culoarea mediului și simbolul eternității și renașterii. Nu e de mirare că e omniprezent - în special în versiunea kaki - pe pereți, mobilier, obiecte decorative și chiar pe așternuturi.

Canapea Maloni extensibilă, 3 locuri, verde

Formele rotunde

În 2021, decorul continuă să se înmoaie, adoptând mobilier cu forme rotunde și acoperite. Sinonim cu confort și catifelare, liniile sunt mai generoase și senzuale, preluând din tendințele învăluitoare ale decorului cu cupolă. Luminile cu bile sau scaune curbate sunt doar câteva exemple în acest sens.

Lustră din sticlă Neptun, aurie, un bec

Scaun tapiţat Alix verde

Un adevărat impuls pentru produsele de mâna a doua

Criza legată de epidemia Covid-19 ne-a împins să consumăm mai puțin, mai responsabil și se pare că modurile noastre de a consuma vor lua o adevărată întorsătură în anul 2021. Acesta este motivul pentru care produsele second hand și cele reciclate vor fi în tendințe în lunile următoare.

Bibliotecă din lemn reciclat Riverboat

Decor de inspirație retro și obiecte de artizanat

Mobilier de epocă, culori din anii șaptezeci, forme rotunjite ... Tendințele din anul 2021 aduc un omagiu stilurilor din trecut, cum ar fi decorarea retro. Și din moment ce ne întoarcem din ce în ce mai mult la second hand, de ce să nu profităm de ocazie pentru a vâna mobilier din anii '50 cu design iconic?Decoraţiune statuetă Adam

Vas decorativ din metal the Nile


A consuma mai bine înseamnă și să cumperi obiecte de artizanat. Spune adio interioarelor impersonale și caută obiecte de colecție – de exemplu vaze frumoase din ceramică. 

Operele de artă 

Dincolo de operele artizanale, arta, în general, tinde din ce în ce mai mult să ocupe un loc important în locuințele noastre. 

În anul 2021, acest entuziasm pentru artă va avea ca rezultat apariția unor lucrări minimaliste și grafice. Lucrările sunt invitate pe pereți și vin să respire un spirit artistic, așa cum ne place!

Spațiul dedicat biroului se reinventează

Odată cu carantinarea și telemunca obligatorii pentru cei mai mulți dintre noi, spațiul dedicat lucrului de acasă a crescut în interiorul căminului nostru. Acesta este motivul pentru care zona dedicată biroului va fi în centrul atenției în anul 2021, cu birouri din ce în ce mai ergonomice, cu un design plăcut, împreună cu un spațiu creativ și stimulant, cum ar fi de exemplu pegboards ori moodboard.

Birou din lemn şi geam cu spaţiu de depozitare


Comentarii

Articole similare

Iluminează-ți casa ... cu stil!
Iluminează-ți casa ... cu stil!
Ca să-ți iluminezi sufrageria, dormitorul sau intrarea în casă cu stil, alege lumini în funcție de tendințele și designul căminului tău, care vor face minuni chiar și atunci când sunt oprite. ...