De la piesele de iluminat la mobilier: 5 idei etice și ecologice de decor interior

Cu toții ne dorim ca locuința noastră să fie un loc liniștit în care să ne relaxăm după o zi agitată. Cu toate acestea, atunci când decorăm spațiul de locuit, adesea ignorăm efectul negativ al elementelor de decor asupra mediului și al sănătății.

Există multe alte variante pentru a avea un interior elegant și unic, alegând opțiuni sustenabile, de la mobilier la piese de iluminat. Experții spun că schimbarea și evoluția lucrurilor au un impact pozitiv asupra sănătății noastre. Atunci de ce să nu decorăm cu obiecte prietenoase cu mediul?

Fiind o persoană responsabilă din punct de vedere ecologic, preferi să investești într-un decor sănătos, dar în același timp ești confuz, uneori, în privința alegerilor pe care să le faci?

Am pregătit cinci idei de decor etic, eco-friendly pentru a vă decora casa într-un mod unic și sofisticat, fără a face compromisuri în privința calității. Să explorăm mai în detaliu!

 

1. Investește în piese de mobilier durabile

Indiferent dacă este destinat unui dormitor, camerei de zi sau grădinii, mobilierul reprezintă un element esențial. Modelelul, culorile și texturile contribuie la un aspect elegant în ansamblu pentru casa ta. Alegerea unor piese de mobilier reciclat și vintage, în loc de piese noi, reprezintă o alegere demnă de lăudat pentru decorul casei tale. Mobilierul fabricat din materiale refolosite, precum lemnul reciclat, are un impact negativ mai redus asupra mediului.

Alegerea unui mobilier eco-friendly nu doar că adaugă o notă de stil spațiilor tale interioare și exterioare, ci și susține un comerț echitabil, care aduce beneficii atât design-ului casei tale, cât și bunăstării planetei. Ia în considerare mobilierul din ratan pentru un decor impresionant și în armonie mediul. Explorează o gamă largă de opțiuni incredibile de mobilier eco-friendly, din ratan, pe pagina noastră.

Set 2 scaune, banca si masa pentru gradina din ratan maro


2. Accesorii de casă hand-made

Majoritatea produselor fabricate mecanic utilizează mai multe resurse în procesul de producție, generând poluare ambientală și probleme de sănătate. În schimb, înlocuirea produselor fabricate industrial cu cele lucrate manual poate face o diferență considerabilă în calitatea vieții tale. Astfel de obiecte decorative au o valoare remarcabilă și conferă casei tale un aspect mai elegant și modern. Alegerea produselor lucrate manual pentru amenajarea căminului tău este o opțiune excelentă și ecologică.

Mai mult, poți achiziționa multe accesorii de casă vintage din magazinele din orașul tău sau din magazinele online și poți aduce în spațiul tău obiecte lucrate manual adorabile. De exemplu, achiziționarea de lucrări de artă vintage și a altor accesorii reutilizabile este întotdeauna o modalitate avantajoasă de a-ți decora casa.3. Adăugați plante în casă

Una dintre cele mai bune idei eco-friendly de decor pentru casă este să aveți plante în casă. 

Toți știm că plantele au o valoare deosebită pentru mediul înconjurător. Plantele sunt cei mai buni parteneri, deoarece elimină unele toxine din aerul din casă și îmbunătățesc calitatea aerului. În plus, ne conectează cu natura și îmbunătățesc starea noastră de bine.

Puteți cultiva chiar și plante aromatice într-un spațiu mic, care să servească ca obiecte decorative, dar să vă fie și de ajutor în bucătărie.

În zilele noastre, plantele sunt în centrul atenției în designul interior, așa cum v-am povestit și în articolul nostru despre designul biofilic. Ele aduc viață în zonele întunecate ale casei voastre. Dacă puteți folosi spațiul liber din casă pentru grădinărit și plante de interior, puteți anima locuința voastră. Plante precum ferigile, Planta Banilor, ficusul și Aloe Vera se află printre cele mai bune opțiuni pentru purificarea și îmbunătățirea calității aerului. Aducerea lor în casa voastră vă poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate. 

Dacă vrei să îți pui plantele pe un piedestal la tine acasă, găsești ghivece și suporturi de flori pe site-ul nostru.


4. Optează pentru vopseluri durabile și ecologice

Alegerea vopselelor eco-friendly și durabile reprezintă o altă idee excelentă pentru un decor ecologic a casei tale. Vopseaua în culori calde și proaspete poate poate îmbunătăți farmecul unei camere, protejând totodată pereții de uzură și deteriorare.

Vopselurile convenționale conțin adesea compuși organici volatili dăunători, care pot fi cancerigeni și eliberează toxine în aer, reprezentând un pericol pentru sănătate. În astfel de cazuri, este important să explorezi alternative care să pună în prim-plan atât sănătatea, cât și designul. Vopseaua naturală eco-friendly reprezintă o alegere excelentă, deoarece oferă o finisare perfectă a pereților, asigurând un mediu mai sănătos și durabil.


5. Piese de iluminat eco-friendly

Calitatea iluminării contează foarte mult pentru un aspect interior elegant și estetic. Utilizarea lampadelor și a iluminatului reciclat este cea mai bună opțiune pentru iluminatul ecologic.

Lămpile de tavan cu pendul sau luminile solare din bambus sunt foarte apreciate în prezent pentru aspectul lor elegant în interior. Astfel, instalarea acestor corpuri de iluminat poate contribui la reducerea facturilor de electricitate și la conservarea frumuseții naturale în același timp. O piesă potrivită este lustra din bambus de mai jos. 

Lustra din bambus Nimbus natural, un bec


Comentarii